måndag 22 oktober 2012

Vad som hände i september

Nu är vi inne i andra halvan av oktober och det känns som att det är dags att göra en liten summering av vad som hände under september månad.

Designcentrums lokal i Östersund har numera fasta öppettider och bemannas måndag till fredag mellan 9:00 och 16:00. Här finns show room för Jämtländsk design, gästarbetsplatser, möjlighet att byta in kläder och böcker mot nya och alltid någon trevlig person från Regionförbunet att prata lite med. Varmt välkommen!

Jag besökte bland annat Jamtlis arkiv, Landsarkivet i Östersund, Grytan, Storsjöhyttan, Rese- och Turistnäringen i Sverige, Konferensen Designa Norrbotten NU i Pajala och Klövsjö Gårdsbryggeri.

Grytan - ett fantastiskt ställe utanför Brunflo.

Skisser och diskussioner på Storsjöhyttan tillsammans med glasblåsarna och formgivarna Ulla Gustafsson, Anna Lena Kauppi och Nilla Eneroth, arkitekt Eva Agdler Sunesson från Sweco och designer Katarina Widegren

På Designa Norrbotten NU berättade sex kommuner från Norrbotten om sitt arbete med destinationsdesign, här Pajala.

Fantastisk öl från KGB - Klövsjö Gårdsbryggeri

Designcentrum besöktes bland annat av skådespelare Harleen Kalkat, elever från Teknik - produktutveckling och designJämtlands Gymnasium Wargentin och Kristen Snyder från gruppen Windshapes.

Spännande människor som jag träffat under månaden är Jonas Ståhl, industridesigner på Saab i Östersund, Bror Högbom, konstnär och innovatör samt Magnus Lögdberg, fotograf.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar